top of page

Welkom  op de website  van 

Flyer voorkant.jpg
kisspng-confetti-desktop-wallpaper-clip-
logo met schaduwkopie.png

18 JAAR

FleX 18 jaar 

PSX_20200303_202915.jpg

Flexlive

Uw gegevens zijn verzonden!

Contact / boekingen

Of bel :  06-154 33 507    bgg: 06-222 87 860

NIEUWS

WhatsApp Image 2020-03-03 at 19.13.34.jp

FleX viert vijftienjarig bestaan met Facebookactie

Geplaatst door Esselien de Groot (klik op foto)

Coevorden – Het duo FleXLive bestaat alweer vijftien jaar. “De tijd is omgevlogen”, aldus zangeres Geralda van der Veen en toetsenist/zanger Edwin Entjes, die dit duo vormen. Zij bruisen nog steeds van energie. “We genieten als de mensen genieten”, vertelt Geralda vol enthousiasme. “We hebben altijd veel lol op het podium en we vullen elkaar goed aan.”

Ze weten nog heel goed waar zij de eerste keer optraden. “Tijdens een toneelavond in Schoonebeek. We zaten toen allebei bij de band De Roffels, maar we waren gevraagd als gelegenheidsduo”, vertelt Geralda. Zij zei toen meteen, dat zij dat niet kon en niet durfde. Maar Edwin trok haar over de streep.

Keuze maken

“Naar aanleiding van dit optreden”, aldus Edwin, “werden we steeds meer gevraagd als duo. Op een gegeven moment moesten we een keuze maken en we besloten toen als duo door te gaan.” In de begintijd waren er wel eens dubbele boekingen, omdat Geralda en Edwin allebei werden benaderd over optredens. “Nu doet mijn vrouw Ramona dat”, vertelt Edwin. “En dat gaat heel goed.”

Flexibel

De naam FleX ontstond min of meer spontaan, maar Geralda en Edwin vinden het wel een heel passende naam. “We zijn heel flexibel. We hebben bijvoorbeeld geen setlist. Op het repertoire staan zo’n zevenhonderd nummers. Geralda: “Soms gooit Edwin er een nummer in, waarvan ik denk dat dat niet gaat lukken. Ik doe het wel en vaak komt het goed.” Geralda vertelt, dat het onmogelijk is dat je alles kan. “Ik ben natuurlijk geen Celine Dion of Beyoncé. Ik zing er wel nummers van, maar ik blijf binnen mijn eigen grenzen.”

Repertoire heel divers

Het repertoire is heel divers: “We spelen van Jannes tot AC/DC en van Sieneke tot Janis Joplin en Avicii. We houden alles bij wat het repertoire betreft en kunnen dus spelen wat de mensen aanvragen. Het is leuk, dat het niet iedere avond hetzelfde is”, zegt Geralda. Zij vertelt daarbij, dat Edwin een ster is in het ‘lezen’ van het publiek, zodat passende nummers worden gespeeld. “We hebben speciale kaartjes waarop mensen hun verzoeken kwijt kunnen. We kiezen dan het geschikte moment uit om die nummers te spelen. Als er geen verzoeken komen, spelen we vaak een saai nummer, dan komen de verzoeknummers vanzelf”, lacht Geralda.

Naast het uitgebreide repertoire heeft de band vijf eigen nummers en er ligt er nog eentje op de plank, die binnen afzienbare tijd zal verschijnen.

Gedenkwaardig

FleX Live doet veel tentfeesten en treedt regelmatig op in cafés. “Een van de leukste optredens was in Dalerveen, die staat bij mij in de Top Tien”, vertelt Geralda. “De stemming zat er direct goed in. Er werd een nummer van de Blues Brothers aangevraagd en meteen was de dansvloer vol en die bleef de hele avond vol. We hebben ook wel opgetreden met artiesten als Bouke, René Karst, Mooi Wark en Jannes. Op koningsdag treden we nog eens met Mooi Wark op in Beilen.”

Gedenkwaardig is ook een feestje in De Wijk. “Daar was in een kroegje een feest in de stijl van de jaren zeventig en tachtig. Iedereen moest in gepaste kleding komen.” Edwin en Geralda kunnen er nog steeds om lachen: “Er kwamen nog geen twintig bezoekers, maar het was een topfeest. We hebben wel zo’n vijf uur achter elkaar gespeeld.” Ook trad FleX jarenlang op tijdens de Ganzenmarkt in Coevorden.

Hekel aan pauzes

FleX speelt vaak zo’n vier uur met een korte pauze. “We hebben een hekel aan pauzes. Het is ook mooi om voor ouder publiek te spelen, dan doen we meer luisterliedjes. Optreden blijft leuk. Als je bezig bent, denk je alleen aan muziek en het vermaken van mensen.”

Facebookactie

Ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan houdt FleX een like- en deelactie op Facebook. Het gaat om een avondvullend optreden van vier uur. Houd daarvoor de Facebookpagina van FleX in de gaten.

Facebook

Instagram

  • Instagram
  • Facebook

Eigen nummers

Op onze media pagina vindt u meer

eigen nummers

bottom of page